Detinerea sau crearea unui website nu este valorificat la maxim daca acesta nu este si atractiv pentru vizitatori. Acest lucru este esential, nu atat pentru motoarele de cautare cat pentru vizitatori, intrucat acestia vor beneficia de o experienta placuta si cel mai probabil vor reveni pentru mai mult. Principiile de baza pentru valorificarea acestui lucru sunt functionalitatea website-ului, activitatea, cat este de interesant, cat este de frecvent actualizat, bogat in informatii si continut, atractiv si relevant.
Mentinerea unui website frecvent actualizat
Lansarea unui website sau al unui proiect nou poate dezvolta un sentiment de entuziasm, atat pentru detinator cat si pentru cei care il viziteaza la inceput, dar pe masura ce timpul trece acest entuziasm tinde sa dispara. Exista totusi, o serie de trucuri pentri a-l mentine “proaspat” atat pentru Google cat si pentru vizitatori.
Motoarele de cautarea ( in special Google ) doresc sa vada de la un website ( printre alte lucruri ) si semne de activitate. Acest lucru poate fi obtinut intr-un mod siplu, fie prin actualizarea de continut din paginile curente, prin scrierea de continut nou si crearea de pagini noi sau prin raspunderea la comentarii de pe website.
Furnizarea unei bune navigari
Nu este nimic mai rau decat sa ajungem pe un website si sa nu stim despre ce este sau unde sa navigam. Puneti-va in locul clientilor/vizitatorilor dvs si imaginati-va ce fel de expierienta doriti sa furnizati. Incercati sa evitati mai multe subcategorii ale meniului, unde utilizatori sunt nevoiti sa caute pe mai multe nivele informatia necesara. Incercati sa priviti lucrurile cat mai simplu posibil, cheia este ca utilizatorii acelui website sa observe cele mai relevante informatii rapid. Acest lucru poate fi observat intr-un mod eficient pe Wikipedia, cand cititi un articol, veti observa o serie de link-uri care fac trimitere catre diferite informatii despre acel subiect.
Aspectul site-ului
Unul dintre principalele obiective pentru a obtine o buna experienta o reprezinta aspectul site-ului, mai exact, paletarul de culori, asezarea si aranjarea in pagina si primul impact pe care utilizatorii il au cand accesa o pagina. Fiecare domeniu de activitate tinde sa aiba un paletar de culori care influeteaza intr-un mod pozitiv utilizatorii care cauta serviciile dintr-un domeniu de activitate. Spre exemplu, unii psihologi spun ca culoare rosu influenteaza pofta de mancare, prin urmare este recomanda pentru site-uri de tip restaurante, catering sau terase. Acest principiu poate fi realizat cu usurinta prin obtinerea de servicii de webdesign pe care le puteti obtine de la firma de specialitate.
Adaugarea unui feed pentru retelele de socializare
Facebook, Twitter, Instagram sau Pinterest, toate ofera posibilitatea de adaugare a postarilor sau al informatiilor publicate pe acestea printr-un cod de programare si pe website. Astfel, toate aceste informatii publicate pe retelele de socializare, vor aparea si pe website, actualizand astfel paginile aferente. Incovenientul acestei practici este ca acest sistem poate ocupa destul de mult spatiu dintr-o pagina.
Performanta unui website
Utilizatorii nu au timp sa astepte foarte mult ca o pagina sa se incarce iar daca astepta mai mult de 5-7 secunde, conform statisticilor, vor pleca in alta parte. De aceea sunt importante atat firma de gazduire a website-ului cat si optimizarea pe care fiecare pagina din website-ul dvs. o are. Deseori, cel mai mult timp de asteptarea este alocat pentru descarcarea fisierelor media: poze si filmulete. Aceste tipuri de fisiere cat si o pagina web necesita un anumit grad de optimizarea ca aceasta sa functioneze corespunzator. Pentru acest lucru, puteti apela si la o firma de creare site care poate realiza acest lucru pentru dvs. intr-un mod profesionist.
Testarea si verificarea link-urilor interne
Poate ca este un principiu evident dar este extrem de folositor sa alocati timp pentru verificarea link-urilor interne de pe website-ul dvs. si sa va asigurati ca acestea duc acolo unde trebuie. Nu este nimic mai rau decat sa aveti link-uri in website care sa nu functioneze sau care sa trimita acolo unde nu ar trebui. Iar cat timp faceti aceast lucru, faceti o verificare si asupra textului, daca este scris corect gramatical, lucru care indica ca sunteti interesat de continutul pe care il oferiti.
Includerea unui blog
Un blog sau o pagina de informatii noi poate fi de mare folos pentru un website. Acest sistem poate permite publicarea de informatii noi, relevante si atractive pentru domeniul dvs. Astfel, veti oferi constant informatii noi, lucru care va mentine site-ul frecvent actualizat atat pentru vizitatori cat si pentru motoarele de cautare. Frecventa de publicare nu trebuie sa fie zilnica, totusi, cel putin un articol pe luna poate fi extrem de util.
Utilizarea de videoclipuri
Asa cum Youtube ne arata, oamenii adora videoclipurile. Daca puteti adauga filmulete cu produse, servicii sau despre cum sa…care sa fie relevante activitatii dvs., vizitatorii cu siguranta vor naviga prin ele.