InternationalWeb design

WordPress este o platformă ușor de utilizat pentru gestionarea conținutului. Cu toate acestea, puteți avea riscuri de securitate dacă nu sunt puse măsuri adecvate pentru protejarea site-ului. Companiile de dezvoltare WordPress cunosc cele mai bune măsuri de securitate de implementat, iar acest post va evidenția unele dintre ele.

Fiecare companie de dezvoltare WordPress știe că securitatea este cea mai vitală caracteristică a unui site. Aceasta afectează aproape toate aspectele site-ului. Puteți asigura instalarea de dezvoltare a WordPress și să păstrați site-ul în siguranță de hackerii care intenționează să vă fure datele și să obțină acces ilegal.

Pentru început, există câteva lucruri pe care trebuie să le verificați pentru a vă asigura că instalarea este sigură. Aceasta include configurarea unei parole puternice, precum și permisiunile site-ului. Veți avea nevoie și de câteva pluginuri pentru a asigura instalarea. Aceste plugin-uri pot fi destul de dificil de configurat, deoarece unele dintre ele intră în conflict cu altele sau chiar îngheață. Pașii de mai jos pot ajuta la netezirea procesului de instalare și la securizarea site-ului.

Folosiți parole puternice

Fiecare companie de dezvoltare web WordPress cunoaște numele de utilizator și parola implicite utilizate pentru instalarea WordPress. De asemenea, hackerii cunosc acest nume de utilizator și parolă și îl folosesc pentru a deturna procesul de instalare și pentru a vă bloca de pe site. Chiar dacă utilizați o parolă diferită, au scripturi pentru a ghici valoarea parolei. Aceasta nu este singura lacună în timpul instalării. De asemenea, hackerii cunosc valoarea implicită a numelui bazei de date. Cu aceste informații, ei pot deturna procesul de instalare și modifica setările.

În timp ce WordPress se instalează, sugerează anumite valori implicite pentru utilizator. Așa că luați notă de această lacună și reparați-o înainte de începerea procesului. Puteți schimba această valoare în alt prefix, ignorând complet valoarea implicită.

De cele mai multe ori, următorul ecran după aceasta oferă o valoare de administrare implicită. De asemenea, ar trebui să vă faceți bine și să folosiți un nume de utilizator complet diferit. Dacă alegeți să interacționați cu alți utilizatori de pe site, puteți alege un pseudonim pe care îl vor vedea. Această poreclă este importantă deoarece nu oferă hackerilor idei noi despre valori pe care să le încerce. Asigurați-vă că evitați să folosiți numele dvs. real sau orice lucru care vă poate fi legat. Când alegeți o parolă, selectați un mix de număr și litere, precum și caractere speciale. Aceasta vă va oferi o parolă mai puternică. Uită-te la bara de lângă parolă pentru a vedea puterea.

Instalați un WordPress existent?

Aceasta nu schimbă nimic dacă nu ați stabilit valori diferite în timpul instalării anterioare. Site-ul dvs. este încă vulnerabil la atacuri. Puteți să le schimbați în timpul instalării, deoarece este simplu și simplu. Puteți începe modificând prefixul tabelului, deoarece este legat de baza de date.

La fel cum am menționat anterior, folosirea valorii implicite „admin” ca nume de utilizator nu este sigură. Ați putea face site-ul dvs. vulnerabil la hackeri. Acest lucru poate părea dificil, mai ales dacă nu sunteți experimentat în tehnologie. Cu toate acestea, puteți redenumi numele de utilizator fără a fi necesar să creați un cont de utilizator diferit. Faceți-o prin ștergerea contului de admin și crearea unui cont complet nou.

Iată cum puteți face acest lucru. Începeți prin a vă conecta la tabloul de bord. De acolo, faceți clic pe utilizatori și începeți să adăugați un utilizator nou, făcând pur și simplu clic pe opțiunea „Adaugă nou”. Acum puteți schimba numele de utilizator la una dintre alegerile dvs. Nu uitați să evitați utilizarea unor nume reale care vă pot fi legate sau ușor de ghicit.

Următorul pas necesită completarea altor câmpuri, iar acestea includ e-mail, parolă, site web și nume. Nu sunteți obligat să completați toate aceste câmpuri; unele pot fi lăsate în afara numele și prenumele. Trebuie utilizată doar o parolă puternică și configurați rolul de administrator.

După ce ați terminat, puteți să vă deconectați și apoi să vă autentificați din nou cu noul nume de utilizator pe care l-ați ales. Dacă te întorci pentru a vedea utilizatorii pe tabloul de bord, vei vedea doi utilizatori diferiți, vechi și nou. Trebuie să îl ștergeți pe cel vechi cu numele de utilizator admin. Opțiunea de ștergere poate fi reperată după trecerea peste ea cu cursorul. Veți vedea două opțiuni, editați și ștergeți, faceți clic pe ștergeți și scăpați de el.

Puteți adăuga, de asemenea, un nou pseudonim la noul nume de utilizator. Faceți acest lucru făcând clic pe bara laterală. Va trebui să completați un formular pentru a adăuga porecla pe care o veți folosi atunci când interacționați cu alți utilizatori de pe site.

Faceți imprevizibile administratorul și alte nume de utilizator

Folosind un nume de utilizator unic, puteți îmbunătăți securitatea site-ului dvs. web. Când aveți un nume de utilizator simplu, potențialii atacatori sunt mai susceptibili să ghicească pe cel potrivit. Cu toate acestea, un nume de utilizator lung este mai dificil de ghicit. De asemenea, ar trebui să utilizați întotdeauna nume de utilizator diferite pentru conturi diferite. În acest fel, hackingul în unul dintre conturile dvs. nu va dezvălui numele de utilizator al celorlalte conturi.

Actualizați-vă site-ul și pluginurile în mod regulat

Există un motiv pentru care companiile au o echipă dedicată pentru a introduce noi sau pentru a remedia funcțiile existente. Dezvoltatorii și hackerii se află într-o luptă fără sfârșit. Și din când în când, hackerii își dau seama de o lacună care poate fi exploatată. Dezvoltatorii încearcă apoi să remedieze defectul scriind noi coduri. Ceea ce îi pune pe hackeri să caute un alt defect care este încă nedetectat.

Actualizați în mod regulat versiunea dvs. WordPress, temele și toate pluginurile de pe site-ul oficial. Monitorizați versiunea PHP pe care o utilizați. Ar trebui să se actualizeze automat cu WordPress.

Găsiți o găzduire puternică

Un furnizor de găzduire web acționează ca acasă pentru site-ul dvs. web. Există mulți furnizori de hosting. Alegeți-l pe cel care are automatizări de actualizare și backup WordPress. Și dacă utilizați un Gateway de plată, cum ar fi Stripe sau PayPal, asigurați-vă că serverele îndeplinesc cerințele de conformitate PCI.

În mod ideal, un furnizor bun de gazdă web găzduiește mii de site-uri web. Și dacă un site web se infectează pe acea gazdă, este foarte posibil ca site-urile web rămase să fie și ele afectate în mod similar. Uitați-vă dacă are capacitatea de a izola un site web infectat înainte de a începe faza de plasture.
Utilizați bine SSL

SSL Secure Sockets Layer este un certificat digital care facilitează stabilirea unei conexiuni sigure între server și utilizatori. Acest lucru este obligatoriu pentru orice site web care primește informații sensibile pentru utilizatori, cum ar fi datele cardului de credit. Mulți furnizori de găzduire web includ un certificat SSL în pachetul lor.
Dezactivați codarea site-ului dvs.

Mențineți întotdeauna Editorul de coduri dezactivat pe site-ul dvs. web. Puteți face acest lucru din tabloul de bord WordPress. Acest lucru va împiedica alți utilizatori ai site-ului dvs. să facă modificări inutile, atunci când ID-ul lor este hacked.
Un backup regulat vă poate salva oricând

S-ar putea spune că o copie de siguranță a site-ului dvs. nu este eficientă, deoarece trebuie să plătiți dublu pentru întreținere. Dar există oameni care se simt confortabil să-și facă backup de site-urile lor de mai multe ori în locații diferite. Backup este necesar pentru natura pură a site-urilor web în prezent. Site-urile moderne trebuie să se ocupe de informații sensibile pentru a-și livra serviciile. Iar pierderea parțială sau completă a datelor pune în pericol site-ul web.

Primul lucru pe care doriți să îl faceți după ce ați experimentat un atac este de a restabili site-ul dvs. web la etapa anterioară și de a reda conținutul. Dar cum poți face asta dacă nu ai fișiere de rezervă? Vă puteți imagina cât timp vă va lua să vă construiți site-ul din sol din nou?

Puteți evita un astfel de eveniment folosind gazde care furnizează asistență de rezervă. One.com își păstrează copiile de rezervă într-o altă locație. Se asigură că fișierele de rezervă sunt accesibile în orice moment.

Limitați încercările de conectare

Site-ul dvs. web poate identifica o încercare puternică de autentificare făcută de către roboți. Puteți rezolva această problemă setând o limită la numărul de încercări de conectare înainte ca adresa IP să fie blocată să mai facă solicitări.
Nu uita de rolurile de acces
Limitând acțiunile pe care o anumită persoană este autorizată să le efectueze, puteți îmbunătăți securitatea site-ului dvs. web. Puteți specifica anumite sarcini pe care le așteptați de la persoane și le puteți accesa numai porțiunea de date necesară pentru finalizarea sarcinii. Puteți defini roluri pe motive de autoritate, responsabilitate și competență.

Prevenirea injecției SQL

Folosind această tehnică, atacatorii au acces la baza de date. Puteți utiliza această tehnică pentru a ocoli etapa de autentificare a solicitărilor pentru a utiliza serverul de date. Atacatorii pot copia cu ușurință toate datele din baza de date. Puteți evita această problemă folosind un nume de utilizator și o parolă puternică. De asemenea, ar trebui să schimbați numele prefixului tabelului.
Taste de autentificare
WordPress utilizează cookie-uri pentru a verifica identitatea utilizatorului autentificat prin analizarea datelor stocate în browser. Pentru a face aceste informații greu de intrat, WordPress utilizează chei și săruri în fișierul wp-config.php Aceste chei și săruri criptează parola și le stochează.

Securizarea zonei de administrare pentru a preveni autentificarea forțata

Hackerii ar putea încerca să ghicească parola pentru a avea acces la baza de date. Un astfel de atac se numește atac de forță brută. Singura modalitate de a preveni orice vulnerabilitate pe site este de a evita parolele comune sau cele ușor de ghicit.

Asigurați-vă că protejați și zona de administrare, deoarece o mulțime de hackeri o vizează. Pentru a face acest lucru, adăugați o simplă capcană care va redirecționa hackerii dacă într-un fel reușesc să ocolească pluginul pentru securitate. Un alt plugin care vă protejează zona de administrare este Stealth Login Page. Poate fi folosit pentru a servi ca al doilea mecanism de protecție după primul plugin. Când ați terminat instalarea acestui plugin, lansați-l prin bara laterală și configurați-l așa cum ați făcut pentru primul. Puteți adăuga apoi o adresă URL sau un pin la care hackerii vor fi redirecționați atunci când vor încerca să deturneze pagina. Acest proces este important și trebuie adăugat la pagina de conectare. De asemenea, trebuie să îi permiteți conectarea la tabloul de bord.

Vă puteți proteja site-ul folosind aceste măsuri simple în timpul instalării. Există și alte opțiuni pentru fortificarea site-ului dvs. WordPress. Aveți opțiunea de a le configura singuri sau de a contacta un dezvoltator web pentru a face treaba.